Dünya ve Avrupa şampiyonu olan, olimpiyatlarda ise gümüş ile bronz madalya sahibi güreşçi Rıza Kayaalp, daha önce birçok kez mağlup olduğu Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez’e 2-0 yenilerek final şansını kaçırdı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda erkekler grekoromen stil130 kiloda milli güreşçi Rıza Kayaalp, Kübalı Mijain Lopez Nunez ile yarı finalde karşılaştı. Milli. sporcumuz, Kübalı rakibine 2-0 yenilerek olimpiyatta altın şansını kaybetti. Rıza Kayaalp, bronz madalya için yarın (Pazartesi) TSİ 14.00’te mindere çıkacak.

Kariyerinde bir bronz ve bir gümüş olimpiyat madalyaları bulunan Rıza Kayaalp, bir kez daha finale çıkma hedefine ulaşamadı. Rıza Kayaalp, Nunez’e daha önce de olimpiyatlarda Rio 2016 finalinde, Londra 2012’de yarı finalde ve Özbekistan’da düzenlenen 2014 Dünya Güreş Şampiyonası’nda mağlup olmuştu.

Nunez, 2008’te Beijing, 2012’de Londra ve 2016’da Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazandı.

KEREM KAMAL, OLİMPİYATLARA VEDA ETTİ

Kariyerinde ilk kez Tokyo’da olimpiyat heyecanı yaşayan grekoromen stil 60 kiloda Kerem Kamal, oyunlara veda etti. Kamal, ilk maçında Moldovalı Victor Ciobanu’ya 8-0 yenilirken, bronz madalya yolunda Moldovalı güreşçi Victor Ciobanu’nun finale çıkmasını bekledi. Yarı finalde Moldovalı Ciobanu, Kübalı sporcuya 11-0 teknik üstünlükle yenilince Kerem Kamal, olimpiyatlara veda etmiş oldu.

YASEMİN ADAR, REPESAJ İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Kadınlar 76 kiloda mücadele eden Yasemin Adar, çeyrek finalde Maria Gray’e 6-4 mağlup oldu. İlk turda Brezilya’dan Aline Silva’yı 6-0 yenerek çeyrek finale yükselen Adar, bu turda Maria Gray ile eşleşti. Daha önce Gray karşısında galibiyeti bulunmayan milli güreşçi, ilk devreyi 4-0 geride kapattı. Maçın son saniyelerine 6-0 yenik durumda giren Yasemin Adar, yaptığı ataklarla son 15 saniyede skoru 6-2 yaptı. Adar, ayak çırpma oyununda rakibini yakalayarak skoru 6-4’e getirmeyi başardı. Yasemin Adar, son 10 saniyede rakibi üstünde baskı kurmayı başarsa da süre yetmedi ve Maria Gray’e dördüncü kez mağlup oldu. Maria Gray’in Kırgız sporcuyu da mağlup edip finale çıkması sonucu Yasemin Adar, yarın bronz madalya için repesaj mücadelesine çıkmaya hak kazandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir